nieuws

Meldpunt van Hornbach is een misser

bouwbreed Premium

Met een ’meldpunt voor Nederlandse klussers dat een vuist wil maken tegen de uittocht van vakmensen richting Oost-Europa’ trachtte bouwmarktketen Hornbach in te spelen op het EK. De reacties op dit pr-stuntje, een knipoog naar Wilders’ Polenmeldpunt, bleven achter bij de verwachtingen, constateert marketingmanager Michel van Slingerland.

Wat was de bedoeling?

“We wilden een kleine stofbeweging veroorzaken, een schot hagel lossen in de hoop dat grote media het landelijk zouden oppakken. Dat is helaas niet gelukt. Het is wél opgepikt door plaatselijke media en door vakbladen.”

Geert heeft niet gebeld?

“Nee, en dat hadden we ook niet verwacht. Het is natuurlijk geen politiek verhaal.”

Het taalgebruik doet dat anders wel vermoeden: uittocht, een vuist maken…

“Zonder dat taalgebruik was de kans dat het bericht zou worden opgepikt natuurlijk een stuk kleiner geweest. Maar iedereen die het goed leest, begrijpt dat het om een grap gaat.”

Wat ging er mis?

“Daar zijn we nog niet uit. Misschien vond de pers andere nieuwsfeiten op dat moment belangrijker.”

Of misschien had de pr-adviseur niet het juiste gevoel voor humor?

“Wij stonden en staan volledig achter de actie. Het idee was goed.”

Hoe reageren de vaklui zelf?

“We hebben een aantal reacties gehad van mensen die het bericht serieus namen. Beroepsklussers, die inderdaad over de landsgrenzen willen kijken omdat ze hier moeilijk aan de slag komen. Opmerkelijk, maar dat was niet onze bedoeling.”

Een actie als deze zult u niet snel herhalen?

“Waarom niet? Het blijft altijd een gok of een idee wordt opgepakt. ’t Is ook gewoon durven. Je loopt altijd het risico dat je niet scoort.”

Loopt de Horn-prijsvraag op Facebook om klussers hun eigen EK-project te laten fotograferen beter?

“Daar blijven de reacties tot nog toe kleinschalig. We hebben een paar foto’s binnengekregen van kinderen die voor het EK aan het klussen zijn. Waar we eigenlijk op hopen is verslagen van buurten die in Oranjestijl worden verbouwd. Die beweging moet blijkbaar nog op gang komen.”

Reageer op dit artikel