nieuws

Liugong opent Europees hoofdkwartier in Almere

bouwbreed

Liugong opent Europees hoofdkwartier in Almere

De Chinese fabrikant van bouwmaterieel LiuGong Machinery Corp. heeft in Almere het nieuwe Europese hoofdkwartier geopend. Daarmee onderstreept het bedrijf het strategisch belang van de Europese markt. Het hoofdkwartier in Almere wordt een van de meest belangrijke overzeese vestigingen voor Liugong

De nabijheid van Amsterdam, met z’n haven en internationale luchthaven, plus de goede wegverbindingen met het Europese achterland waren voor Liugong mede redenen om voor Almere te kiezen. Het Europese hoofdkwartier is ongeveer 4000 vierkante meter groot en omvat naast de verkoopafdeling ook een serviedienst en onderdelenmagazijn.

Liugong is inmiddels zo’n vijf jaar actief in Europa en heeft inmiddels ook een fabriek in Polen, waar graafmachines worden gebouwd. In 2011 werd de omzet in Europa bijna verdubbeld. Wereldwijd werden dat jaar bijna 62.000 machines verkocht. Het inmiddels al ruim 50 jaar oude Chinese bedrijf zegt het meest uitgebreide programma bouwmaterieel te hebben van alle Chinese materieelproducenten.

Meer info: www.liugong.com.

Reageer op dit artikel