nieuws

Linkse partijen zien geen brood in verlenging Crisiswet

bouwbreed Premium

Linkse partijen zien geen brood in verlenging Crisiswet

Linkse partijen zijn bijzonder kritisch over de verlenging van de Crisiswet, al dan niet in permanente vorm. Vanavond debatteert de Tweede kamer met minister Schultz (Infrastructuur) over het wetsvoorstel.

“Waarom nu een tijdelijke wet permanent maken, terwijl de Omgevingswet al in voorbereiding is”, vraag Attje Kuiken (PvdA) zich af. “Dan kun je beter de Crisiswet laten zitten en het een één keer goed doen in de Omgevingswet.” De PvdA’er staat achter de doelen van de Crisiswet, “maar uit evaluaties blijkt dat de wet niet doet wat ie moet doen. Er wordt maar zeer beperkte tijdswinst geboekt, en die tijdswinst zal na het permanent maken verdwijnen.”

De Christen Unie stelde eerder al voor om de wet tijdelijk te verlengen, tot 1 januari 2017. De VVD, PVV, Groen Links en de SGP steunen het voorstel. Vanavond laat zal duidelijk worden wat verder met de verlenging van de crisiswet gaat gebeuren. Voor een controversieel verklaring was eerder onvoldoende steun.

Reageer op dit artikel