nieuws

Lenen aan corporatie te risicovol voor bank

bouwbreed

Lenen aan corporatie te risicovol voor bank

Banken staan op het punt geen leningen meer te verstrekken aan corporaties. Ze zien geld lenen aan de volkshuisvesters als te risicovol, zegt voorzitter Marc Calon van de vereniging van woningcorporaties Aedes in Trouw.

ABN Amro bevestigt in de krant dat de bank zeer voorzichtig is geworden met lenen aan de corporaties. Voor de hele sector zou een verhoogd risico gelden. Andere banken zouden er ook zo over denken. Ze reageren hiermee op de affaire rond Vestia. Als het tegenzit, bouwen de corporaties vanaf volgende maand geen enkel huis meer, waarschuwt Calon. Dat zou een nieuwe dreun voor de bouw betekenen. In 2010 bouwden corporaties ongeveer 36.000 woningen, de helft van de totale nieuwbouwproductie.

Reageer op dit artikel