nieuws

Kraan op trailer valt langzaam om

bouwbreed Premium

Aan de Apolloweg op het bedrijventerrein De Hemrik in Leeuwarden is vrijdagochtend een bouwkraan langzaam weggezakt en op een pand in aanbouw gevallen.

Het gaat om een op afstand bediende kraan op een afgekoppelde trailer. Twee stempels waren op het zand naast de wegverharding geplaatst. De kraan kwam na een half uur op een gevelpaneel terecht. Een spant achter het paneel heeft de klap kennelijk opgevangen, want de schade lijkt beperkt. De brandweer kreeg om 9:22 uur een melding van bedelving door instorting, maar zover is het niet gekomen.

André de Moor, eigenaar en bouwer van het pand, heeft de 10-tons kraan overeind laten hijsen met een 25-tons kraan. De schade zou zo’n 10.000 euro bedragen. Het bedrijfsverzamelgebouw is een project van De Moor Montage uit Leeuwarden, een las- en staalconstructiebedrijf dat zich bezighoudt met de uitvoering van garages, schuren en fabriekshallen. Een aantal eenheden van het project aan de Apolloweg is reeds verkocht.

Reageer op dit artikel