nieuws

Kone verbetert aandrijving machinekamerloze lift

bouwbreed Premium

Kone introduceert zijn vernieuwde machinekamerloze lift Monospace. De leverancier stelt de lift vandaag vanaf vier uur voor in zijn vestiging in Den Haag.

De lift gaat op en neer met een verbeterde versie van de EcoDisc-machine. Deze aandrijving is een ontwikkeling van Kone en verbruikt volgens de bouwer ruim 35 procent minder energie dan de liften die de producent in 2008 op de markt bracht. De laatsten verbruikten in een vergelijking van de fabrikant weer ruim 70 procent minder dan vergelijkbare conventionele liften. Kone levert zijn nieuwe lift met energielabel A. Dat is in de wachtstand en tijdens het gebruik gemeten volgens richtlijn VDI 4707.

Kone zegt met de nieuwe Monospace een lift met een volledig herzien ontwerp te leveren. Vernieuwd zijn onder meer de regeling, het remsysteem en de ophanging. Met deze aanpassingen sluit de liftvloer strak op de verdiepingsvloeren aan. In en buiten de cabine ervaart de gebruiker volgens Kone geen lawaai en geen trillingen. De fabrikant garandeert dat door het ‘ritcomfort’ te meten voor de oplevering.

Reageer op dit artikel