nieuws

Kantorenpark langs A1 met duurzaamheidsstandaard

bouwbreed

Explorius Vastgoedontwikkeling ontwikkelt in opdracht van ict-bedrijf Odin-groep Expo Business Parc, een duurzaam kantorenpark langs de A1 bij Hengelo.

Het eerste kantoor waarvan de bouw is gestart, voert het certificaat Breeam-niveau Excellent. De vastgoedontwikkelaar is vastbesloten om deze internationale duurzaamheidsstandaard bij de verdere ontwikkeling van het vastgoed en de omgeving te hanteren. Het plan beoogt een kantorenpark van circa 6 hectare. Het eerste kantorenpand van de Odin Groep behelst 8500 vierkante meter en twaalf verdiepingen. De hoogbouw verrijst direct langs de A1. Het gebouw valt op door haar erkers waarin led-panelen zijn geïntegreerd. Aannemer Aan de Stegge uit Goor begon recent met de bouw. De epc-waarde van het gebouw bedraagt slechts 0,5.

Explorius is bezig met een voorlopig ontwerp van het tweede kantoorgebouw van 5000 vierkante meter. Het huidige Expo Center in Hengelo wordt vanaf eind 2012 gerenoveerd tot grotendeels een hypermodern datacenter en logistiek centrum van de Odin Groep. Daarnaast is er nog een bedrijfsvoorzieningencentrum van 2500 vierkante meter en 7500 vierkante meter overige bedrijfshuisvesting gepland. Voor laatstgenoemd pand moet het bestemmingsplan nog worden aangepast.

De oplevering van het eerste kantoorgebouw is voorzien in juni 2013.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels