nieuws

Ingenieurs werken samen in ‘iRoom’

bouwbreed Premium

Bij ingenieurs- en adviesbureau DHV in Amersfoort werken 25 medewerkers samen in een iRoom, een ‘integratiezaal’ voor het virtueel ontwerpen en bouwen van infrastructuur en gebouwen. Zij implementeren het VDC (Virtual Design and Construction)-concept van Martin Fischer, hoogleraar aan Stanford University in Californië. De ingenieurs modelleren niet alleen het object, maar ook het proces en […]

Bij ingenieurs- en adviesbureau DHV in Amersfoort werken 25 medewerkers samen in een iRoom, een ‘integratiezaal’ voor het virtueel ontwerpen en bouwen van infrastructuur en gebouwen.

Zij implementeren het VDC (Virtual Design and Construction)-concept van Martin Fischer, hoogleraar aan Stanford University in Californië. De ingenieurs modelleren niet alleen het object, maar ook het proces en de organisatie. Doel is de doorlooptijd van bouwprojecten te verkorten en de bouwkosten te verlagen. “Een besparing van 10 procent op uw totale onvoorziene kosten is realistisch”, houdt DHV zijn klanten voor.

> pagina 11: Half uurtje iRoom scheelt veel tijd op de bouwplaats

Reageer op dit artikel