nieuws

Ingenieurs: Geld moet naar kwaliteitsschool

bouwbreed

Ingenieurs: Geld moet naar kwaliteitsschool

Als het om het verdelen van geld gaat, moet niet de populariteit er toe doen, maar juist de kwaliteit van een opleiding.

Dat schrijft het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (Kivi Niria) in een brief aan verschillende politieke partijen: “Bekostig opleidingen dus meer op basis van kwaliteit en relevantie en maak dit zichtbaar voor scholieren en daag ze hier mee uit.” Kivi Niria pleit ook voor het behoud van de studiebeurs voor een master die over techniek gaat. Een nieuw kabinet zou zich moeten richten op een “intensief modern industriebeleid”. Daarnaast daagt de vereniging politieke partijen uit om zoveel mogelijk ingenieurs op verkiesbare plekken te zetten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels