nieuws

Hoekmeter waakt over veiligheid kraan

bouwbreed Premium

Meggitt Sensing Systems uit het Zwitserse Fribourg levert met de Sensorex SX41100 hoekmeters die bepalen of een (weg)constructie (nog) waterpas staat. De fabrikant adviseert de meter om onder meer de veiligheid van kraangieken te volgen. De meter bepaalt hoeken van 1 tot 70 graden bij een temperatuur van min 40 tot plus 85 graden Celsius. […]

Meggitt Sensing Systems uit het Zwitserse Fribourg levert met de Sensorex SX41100 hoekmeters die bepalen of een (weg)constructie (nog) waterpas staat. De fabrikant adviseert de meter om onder meer de veiligheid van kraangieken te volgen. De meter bepaalt hoeken van 1 tot 70 graden bij een temperatuur van min 40 tot plus 85 graden Celsius. De meetwaarden kunnen via een analoge en digitale uitgang worden verwerkt. Het hart van de meter bestaat uit een inerte massa die via een servomotor aangeeft onder welke hoek die staat. De meter heeft volgens de fabrikant een tolerantie van 0,02 procent.

Reageer op dit artikel