nieuws

Goed beeld van funderingspalen met verbeterde hamertje-tikmethode

bouwbreed

Goed beeld van funderingspalen met verbeterde hamertje-tikmethode

Nu er praktijkervaring is opgedaan en de kinderziektes zijn opgelost, blijkt dat met de vernieuwde hamertje-tikmethode funderingspalen nauwkeuriger kunnen worden doorgemeten.

Hektec heeft inmiddels alle oude meetinstallaties compleet vervangen. Het resultaat van een hamertje-tikmeting wordt sterk beïnvloed door manier waarop de onderzoeker in het veld te werk gaat: hoe hard hij slaat, waar hij slaat, hoe hij zijn sensor positioneert. Dat is nog steeds zo bij de verbeterde installatie Sitpro die Profound twee jaar terug lanceerde. Maar nu er de nodige praktijkervaring mee is, blijkt volgens directeur Patrick IJnsen van Hektec dat de extra informatie die de nieuwe opstelling oplevert, heel waardevol is.

Directeur Angela van Rietschoten van Profound wijst op het 3D-hulpmiddel dat is opgenomen. Daarmee kunnen gebruikers de optimale verhouding bepalen tussen diameter en lengte van de paal en de lengte van de benodigde klap voor een betrouwbare meting.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels