nieuws

Forse woningbouw 
in West-Brabant

bouwbreed Premium

In de regio West-Brabant zijn de komende tien jaar 24.500 huizen nodig. Daarnaast moet voor de aanleg van bedrijventerreinen in dezelfde periode 438 hectare beschikbaar zijn. Dat maakt de provincie bekend. De noodzakelijke woningbouw is afgestemd op de provinciale bevolkings- en woningbehoefte. Hierbij is rekening gehouden met de ontwikkelingen op de regionale arbeidsmarkt. “Ondanks de […]

In de regio West-Brabant zijn de komende tien jaar 24.500 huizen nodig. Daarnaast moet voor de aanleg van bedrijventerreinen in dezelfde periode 438 hectare beschikbaar zijn.

Dat maakt de provincie bekend. De noodzakelijke woningbouw is afgestemd op de provinciale bevolkings- en woningbehoefte. Hierbij is rekening gehouden met de ontwikkelingen op de regionale arbeidsmarkt. “Ondanks de crisis en de veranderde omstandigheden op de woningmarkt, hebben de gemeenten in de regio de komende jaren nog een forse woningbouwopgave”, zo staat in een toelichting. Daaruit blijkt tevens dat voor de inrichting van bedrijventerreinen aanvankelijk werd uitgegaan van 788 benodigde hectaren. Vanwege de economische recessie is dit getal naar beneden bijgesteld. De terreinen zijn nodig voor zowelhet reguliere bedrijfsleven als voor specifieke locaties zoals Logistiek Park Moerdijk.

Reageer op dit artikel