nieuws

FNV ZBo zegt nee tegen nieuwe vakbeweging

bouwbreed

FNV ZBo zegt nee tegen nieuwe vakbeweging

FNV Zelfstandigen Bouw (ZBo) gaat definitief niet mee in de nieuwe vakbeweging. Dat heeft de ledenraad geheel unaniem besloten.

Net als het bestuur van ZBo ziet ook de ledenraad te weinig ruimte voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) in het model dat de kwartiermakers onder leiding van Jetta Klijnsma hebben voorgesteld. In dat model blijft ZBo weliswaar een autonome vereniging met eigen beslissingsbevoegdheid, maar ontbreekt een zzp-gezicht in het overkoepelde bestuur. “En dat was voor ons wel een voorwaarde”, laat voorzitter Charles Verhoef van FNV ZBo weten. “Als aan onze voorwaarden niet tegemoet wordt gekomen, kunnen wij niet meedoen. Overigens hebben we ook wel het gevoel dat de nieuwe vakbeweging oude wijn in nieuwe zakken is.” FNV ZBo zal zelfstandig verder gaan.

Reageer op dit artikel