nieuws

EU geeft 180 miljoen voor Griekse snelweg

bouwbreed Premium

De Europese Commissie doet er twee weken voor de Griekse parlementsverkiezingen van 17 juni alles aan om de bevolking er nog eens aan te herinneren dat ze voordeel heeft bij het lidmaatschap van de EU en de Eurozone.

Eerder dan gepland stelt de Commissie 180 miljoen euro beschikbaar voor de aanleg van een grote snelweg in Griekenland. De weg is een van de prioritaire projecten die zijn geselecteerd om de groei in het nagenoeg failliete land weer aan te zwengelen. Het geld komt uit de Europese structuurfondsen. Het totale prijskaartje van de 48,5 kilometer lange weg bedraagt 232,43 miljoen euro. Ruim drie kwart is dus voor rekening van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), één van de drie fondsen die samen het belangrijkste instrument vormen van de solidariteit binnen de Europese Unie.

Reageer op dit artikel