nieuws

Dura Vermeer en Ploegam in Ruimte voor de Rivier-project

bouwbreed

Aannemingscombinatie i-Lent, bestaande uit de bouwbedrijven Dura Vermeer en Ploegam, heeft het project ‘Ruimte voor de Waal – Nijmegen’ gegund gekregen van de gemeente Nijmegen.

Dat hebben de partijen vrijdagochtend bekendgemaakt.

Het werk bestaat uit het verleggen van de dijk bij Lent, het graven van een nevengeul in de uiterwaarden en de bouw van drie bruggen en een nieuwe kade. Het project kost ongeveer 351 miljoen euro. Die worden door het Rijk gedragen, maar Nijmegen voert de regie.

De gemeente beoordeelde inschrijvers op de economisch meest voordelige inschrijving. Naast de prijs heeft Nijmegen gekeken naar planning en werkwijze, behoud van ruimtelijke kwaliteit en beperking van verkeershinder tijdens de uitvoering.

De alcateltermijn is donderdag gestart. Dat betekent dat de andere zeven inschrijvers twee weken – tot 13 juli – de tijd hebben om tegen de voorgenomen gunning van het project iLent in beroep te gaan. Het betreft El Embalse (Jan de Nul, FCC Construccion), Waal4Shore (Van Oord, GMB, BAM Civiel), Max Bögl, Van Hattem en Blankevoort/Boskalis, Heijmans en MvO Groep, Besix en van den Herik en De Vries & van der Wiel/CFE/Ballast Nedam.

Om overlast bij extreem hoog water te voorkomen wil i-Lent de dijk 350 meter landinwaarts leggen. In het nieuwe buitendijkse gebied komt een nevengeul van 200 meter breed. Daardoor ontstaat een eiland in de Waal. Dat wordt ontsloten door drie bruggen: twee nieuwe en een verlengde brug aan de Waalbrug.

De werkzaamheden bij Lent moeten begin 2013 van start gaan. Eind 2015 zal het project naar verwachting worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels