nieuws

Drie dagen lang machines kijken

bouwbreed

Drie dagen lang machines kijken

Versie 2012 van Technische Kontaktdagen, het openluchtevenement voor de materieelsector, is verhuisd van de tijdelijke locatie in Barneveld naar de in vroegere jaren vaste locatie op het terrein van de Prinses Margriet Kazerne in Wezep. Nieuws is er in twee soorten: enerzijds zijn er veel grondverzetmachines met nieuwe Stage 3b motor-uitlaatconfiguraties, anderzijds is er een geheel nieuw parkeerbeleid. Morgen beginnen de tweejaarlijkse Kontakdagen.

Bezoekers van de TKD kunnen niet zoals gebruikelijk dicht bij het evenemententerrein parkeren. Daar is de ruimte op de Prinses Margriet Kazerne in Wezep te klein voor en velen herinneren zich nog wat een gedoe het soms was om er weer weg te komen. Dat is dit jaar dus aangepakt door de uitvoeringscommissie van de TKD, opdat het een feestje blijft… Tussen parkeerterrein en kazerne worden de bezoekers met shuttlebussen vervoerd.

Manager Paul Uilenbroek legt het graag uit: in de oksel van knooppunt Hattemerbroek (A28-A50) ligt een groot terrein, dat zich uitstekend leent voor de vele honderden auto’s van TKD-bezoekers. Die auto’s komen van twee kanten: afslag 17 op snelweg A28 en afslag 30 op snelweg A50. Vandaar worden ze met behulp van borden en verkeersregelaars naar het parkeerterrein geleid, waar bussen klaar staan om de bezoekers over te brengen naar het TKD-terrein. Het ritje gaat ruwweg 10 minuten duren en dat is, zo benadrukt Uilenbroek, heel wat sneller dan rondrijden en een plekje zoeken in Wezep zelf, buiten het parkeerterrein of dichtbij het TKD-terrein. Want hij vermeldt er ook bij dat de gemeente Wezep een speciale parkeerverordening voor de drie TKD-dagen in het leven heeft geroepen. Bekeuringen voor verkeerd parkeren zijn daarom niet uitgesloten en de kans om weggesleept te worden is zeer groot, aldus Uilenbroek.

Avondopenstelling

Drie dagen lang, op donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 juni uur showen ongeveer 175 exposanten het laatste nieuws op grondverzetgebied.

Op woensdag zijn de openingstijden van 10.00 tot 21.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag is het expositieterrein geopend van 8.00 tot 16.00 uur.

Het machinenieuws loopt van de A van Ahlmann zwenkladers AZ75 en AZ95 tot de W van de nieuwe Werklust F-serie. Veel nieuws betreft uiteraard machines met nieuwe Stage3b-motoren en het daarop aangepaste uiterlijk.

Demobaan

Waar het de vrachtwagens betreft wordt vooral de demobaan het bekijken waard.

Zo’n beetje alle grote truckmerken komen met nieuwe of bijzondere trucks naar de TKD, zoals Renault met negen sterke bouwtrucks, Scania en Mercedes-Benz. Jubilarissen zijn dit jaar JCB Benelux en RoAd.

Bijeenkomsten en speciale thema’s zijn er van organisaties als BMWT en HZC met Soma, PTC+ en BN (Monteur van de toekomst), Cumela (campagne Veilig (land)bouwverkeer).

Voor het eerst aanwezig is verder de bijzondere Solarwagen van de Universiteit van Twente, gecombineerd met enkele workshops over innovatief grondverzetmaterieel.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels