nieuws

Damwanden in de Ringvaart

bouwbreed

Schiphol- Medewerkers van aannemer Dekker Holding Krabbendam werken aan het trekken van damwanden voor de bouw van de nieuwe Bosrandbrug over de Ringvaart, tussen het Amsterdamse Bos en Schiphol. De damwand werd gebruikt voor de bouwkuip voor het zuidelijke landhoofd dat nog net aan de rechterkant van de foto zichtbaar is. Middenin is de fundering […]

Schiphol- Medewerkers van aannemer Dekker Holding Krabbendam werken aan het trekken van damwanden voor de bouw van de nieuwe Bosrandbrug over de Ringvaart, tussen het Amsterdamse Bos en Schiphol. De damwand werd gebruikt voor de bouwkuip voor het zuidelijke landhoofd dat nog net aan de rechterkant van de foto zichtbaar is. Middenin is de fundering en het vlechtwerk te zien voor de middenpijler van de ophaalbrug.

De nieuwe brug, een project van de provincie Noord-Holland, moet straks het toenemende – en steeds zwaardere – verkeer van en naar de A9 bedienen met vijf rijstroken. De oude brug had te weinig capaciteit. De beslissing om de brug te vervangen werd snel genomen, omdat aan de noordoever wordt gewerkt aan een nieuwe fly-over van de N201 richting de A9, die door Dura Vermeer wordt gebouwd. Het zijn afzonderlijke projecten, maar het ontwerp van de brug is aangepast aan de vormgeving van de fly-over.

Foto: Dijkstra; tekst: Michiel Maas

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels