nieuws

Cumela-campagne veilig bouwverkeer

bouwbreed

Brancheorganisatie Cumela Nederland onderneemt een meerjarige campagne om te komen tot veiliger bouw- en landbouwverkeer. In de campagne wordt samengewerkt met de leveranciers van voertuigen voor de cumelasector. Voor de TKD 2012 staan diverse acties gepland.

Cumela Nederland heeft in de afgelopen maanden frequent contact gehad met fabrikanten en dealers van kippers, tractoren en andere zelfrijdende bouw- en landbouwmachines om samen te komen tot veiliger materieel dat van de openbare weg gebruik maakt. De fabrikanten van kippers hebben de handschoen opgepakt en zullen op de komende Technische Kontakt Dagen hun voorbeelden laten zien van veiliger kippers. Voorzien van bijvoorbeeld onderrijbeveiliging en bumpers, van afdekkleppen, van achteruitrijsignalering en -verlichting, met lastafhankelijke beremming en achteruitrijverlichting.

Cumela Nederland gaat tijdens de TKD een ontbijtsessie organiseren over veilig (land)bouwverkeer en er wordt hard gewerkt aan een lespakket voor leerlingen van (basis)scholen. Nieuwe kippers die zijn uitgerust met tenminste vijf extra veiligheidsvoorzieningen worden door de fabrikanten voorzien van een sticker met het campagnelogo.

Reageer op dit artikel