nieuws

Crisiswetproject dringt voor bij Raad van State

bouwbreed

–De invoering van de Crisis- en herstelwet leidt tot vertraging bij de Raad van State voor projecten die niet onder de wet vallen. Er is sprake van een verdringingseffect, stelt minister Schultz van Haegen (infrastructuur) in antwoord op Kamervragen. “De extra aandacht die deze versnelde afhandeling vereist, gaat ten koste van de snelheid waarmee andere […]

–De invoering van de Crisis- en herstelwet leidt tot vertraging bij de Raad van State voor projecten die niet onder de wet vallen. Er is sprake van een verdringingseffect, stelt minister Schultz van Haegen (infrastructuur) in antwoord op Kamervragen. “De extra aandacht die deze versnelde afhandeling vereist, gaat ten koste van de snelheid waarmee andere zaken in het ruimtelijk bestuursrecht kunnen worden afgedaan.” Uit het meest recente jaarverslag van de Raad van State blijkt dat de gemiddelde doorlooptijd van ruimtelijke-ordeningszaken de afgelopen vier jaar steeg van 45 naar 53 weken. De minister hoopt dat de afhandeling sneller gaat als de nieuwe Omgevingswet eenmaal van kracht is.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels