nieuws

Creatiefste oplossingen verlichting beginnen met goede samenwerking

bouwbreed Premium

Creatiefste oplossingen verlichting beginnen met goede samenwerking

De creatiefste oplossingen voor de verlichting in en om gebouwen zijn alleen mogelijk als de opdrachtgever, architect, lichtontwerper, installatieadviseur en installateur goed samenwerken.

Dat is één van de conclusies uit het boek ‘Licht: Ontwerp, Techniek & Architectuur’ door de auteurs Rienk Visser, Evelien Pieters, Philip Allin, Robert Jan Vos en Beata Labuhn.

Theorie

Het boek bestaat uit twee delen en informatieve bijlagen. In deel I worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld: integraal ontwerp, nieuwe ontwikkelingen rond armaturen en lichtbronnen, energieprestatie van gebouwen, energie-efficiënte verlichting, duurzaamheid, licht en gezondheid, flexibiliteit en onderhoud en beheer.

Praktijk

In deel II worden lichtoplossingen uit de praktijk toegelicht. De voorbeeldprojecten betreffen de volgende gebouwen: een universiteitsbibliotheek, twee woningen, een woning- en winkelcentrum met parkeergarage, een TBS-kliniek, een woningencomplex met atrium en watertuin, een verpleeghuis en een multifunctioneel centrum met theater- en muziekzalen, een café en flexplekken.

Bestel het boek ‘Licht: Ontwerp, Techniek & Architectuur’

Reageer op dit artikel