nieuws

Congres houdt constructieve veiligheid op de agenda

bouwbreed

De Vereniging VNConstructeurs heeft samen met Bouwend Nederland het initiatief genomen tot de Eerste Dag van de Constructieve Veiligheid Nederland. De Onderzoeksraad voor Veiligheid, het Platform Constructieve Veiligheid en de Neprom doen ook mee.

Het doel van he t congres, dat plaatsvindt op 26 september in Media Plaza in Utrecht, is de constructieve veiligheid op de agenda te houden. “VNConstructeurs is een jonge vereniging met veel ambitie en enthousiasme”, licht woordvoerder Jeroen Jongeling toe. Bouwend Nederland heeft zich bij het initiatief aangesloten.

“Op het programma staat onder meer de veiligheidscultuur in andere branches. Te denken valt aan de chirurgie en luchtvaarttechniek. We hebben het over de noodzaak van een cultuurverandering”, aldus Jongeling. Daarnaast doet

Tjibbe Joustra van de Onderzoeksraad aanbevelingen voor de bouwwereld en presenteert Elco Brinkman een plan van aanpak. Het congres wordt afgesloten met de ondertekening van de Agenda Constructieve Veiligheid 2012-2015.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels