nieuws

Bouygues met O’Rourke in race voor kerncentrale

bouwbreed Premium

Een joint-venture van Bouygues en Laing O’Rourke is benoemd tot preferred bidder voor het civieltechnische werk voor een nieuwe kerncentrale aan de zuidkust van Engeland.

De opdracht, met een waarde van bijna 2,5 miljard euro, is vergeven door het Franse energiebedrijf ESF Energy dat daarbij een bod van Vinci samen met Balfour Beatty terzijde schoof.

Het voorbereidende werk voor de centrale Hinkley Point C is al eerder toegekend aan een combinatie van BAM Nuttall met haar vaste partner Kier. EDF Energy hoopt dat dat grondwerk later dit jaar kan beginnen. De nieuwe opdracht voor het civieltechnische werk aan de centrale zelf is voorlopig toegekend omdat EDF Energy samen met haar Britse partner Centrica pas volgend jaar zal besluiten of het wel doorgaat met het project.

De bouw van een aantal nieuwe kerncentrales is ook in Engeland onzeker geworden, niet alleen door de ramp in Japan maar ook door de financiële crisis. Dat het energiebedrijf nu toch een preferred bidder bekendmaakt, wordt algemeen gezien als een goed teken. Bovendien heeft EDF inmiddels bij de gemeentelijke autoriteiten met een boekwerk van 30.000 pagina’s een bouwvergunning aangevraagd. Als de bouw doorgaat, zal alleen deze centrale al gedurende enkele jaren voor 4.000 bouwvakkers werk opleveren.

Reageer op dit artikel