nieuws

Bevestiging beugel naast de afvoerbuis

bouwbreed

Het is handig om de buizen van een rookgasafvoer eerst te positioneren en pas daarna de beugels te plaatsen. Dat levert echter problemen op als de beugels achter de afvoerbuizen aan de muur moeten worden bevestigd. Ubbink uit Doesburg heeft daar een oplossing voor gevonden. Het is de Rolux beugel 80 PP met bevestiging naast […]

Het is handig om de buizen van een rookgasafvoer eerst te positioneren en pas daarna de beugels te plaatsen. Dat levert echter problemen op als de beugels achter de afvoerbuizen aan de muur moeten worden bevestigd. Ubbink uit Doesburg heeft daar een oplossing voor gevonden. Het is de Rolux beugel 80 PP met bevestiging naast in plaats van achter de afvoerbuizen. Ubbink wijst op het feit dat een ondeugdelijke uitvoering van rookgasafvoeren kan leiden tot koolmonoxidevergiftiging. Een slechte montage kan inderdaad bijdragen aan dat probleem, hoewel productie van te veel koolmonoxide altijd meerdere oorzaken heeft. Ubbink stelt dat de moffen van een rookgasafvoer altijd met beugels bevestigd moeten worden. De Rolux 80 PP biedt daarvoor een extra mogelijkheid aan de zijkant. Van die optie gebruikmaken levert volgens Ubbink de producent een enorme tijdwinst op. Bovendien voorkomt het prutswerk en maakt het de montage gemakkelijk.

Reageer op dit artikel