nieuws

Afbouw telt minder fraudemeldingen

bouwbreed

Het aantal fraudemeldingen in de afbouwsector is afgelopen jaar gedaald. Dat meldt het Meldpunt Oneerlijke Mededinging (MOM). De organisatie, die ondergebracht is bij het bedrijfsschap Afbouw, ontving in 2011 in totaal 87 meldingen. Dat zijn er negentien minder dan in het jaar ervoor. De meeste klachten – ruim 60 procent – hadden betrekking op ondernemingen […]

Het aantal fraudemeldingen in de afbouwsector is afgelopen jaar gedaald. Dat meldt het Meldpunt Oneerlijke Mededinging (MOM). De organisatie, die ondergebracht is bij het bedrijfsschap Afbouw, ontving in 2011 in totaal 87 meldingen. Dat zijn er negentien minder dan in het jaar ervoor.

De meeste klachten – ruim 60 procent – hadden betrekking op ondernemingen die ten onrechte niet bij het bedrijfsschap zijn ingeschreven en zodoende de heffingplicht ontduiken. Acties op deze meldingen leverde 38 nieuwe registraties op.

Andere gemelde misstanden hadden betrekking op zwartwerk en illegale arbeidskrachten. Deze tips zijn door het MOM doorgespeeld naar de fiscus en de Arbeidsinspectie.

Reageer op dit artikel