nieuws

Zorgen over de bouw voor WK voetbal 2014

bouwbreed

Twee jaar voor het wereldkampioen voetbal in 2014 in Brazilië is pas 5 procent van de bouwprojecten voor het toernooi af. Dat meldt vakblad De Architect op zijn website. Van de infrastructurele werken is bij 41 procent nog niet begonnen aan de bouw. Bij 15 procent van de projecten is de planningfase nog niet afgerond. […]

Twee jaar voor het wereldkampioen voetbal in 2014 in Brazilië is pas 5 procent van de bouwprojecten voor het toernooi af. Dat meldt vakblad De Architect op zijn website.

Van de infrastructurele werken is bij 41 procent nog niet begonnen aan de bouw. Bij 15 procent van de projecten is de planningfase nog niet afgerond. De Braziliaanse regering maakt zich echter geen zorgen en spreekt tegen dat er sprake is van vertraging. “De planning is net zo belangrijk als de uitvoering”, zegt sportminister Aldo Rebelo. De wereldvoetbalbond Fifa maakt zich wel zorgen over de trage voortgang.

Reageer op dit artikel