nieuws

’Wij willen graag ook iets betekenen voor anderen’

bouwbreed

Onder de naam CRH/Alpe du BEST neemt CRH Bouwmaterialen op 7 juni met twee teams deel aan de Alpe d’HuZes. Algemeen directeur Peter Stravers wil samen met oud-wielerkampioen Michael Boogerd zes keer de Alpe d’Huez, de befaamde berg uit de Tour de France, bedwingen.

De sportieve uitdaging is onderdeel van een bedrijfsbreed mvo-programma dat de gezondheid van medewerkers en maatschappelijke participatie combineert. Doel van de zware bergrit: 200.000 euro inzamelen voor het KWF.

De actie van Stravers is opmerkelijk omdat hij voorheen zelden of nooit fietste. Hij wil niet alleen als directeur, maar ook graag als persoon zijn steentje bijdragen aan de actie. Acht maanden geleden begon hij een indoortraining op fitnessmachines, sinds kort fietst hij ook in de buitenlucht en beklimt hij in Limburg, Frankrijk en Oostenrijk heuvels en bergen, gecoacht door Michael Boogerd. Zijn conditie gaat zienderogen vooruit. “Op de fietssimulator heb ik de Alpe d’Huez al beklommen.”

Stravers sportieve inzet sluit aan bij het actieve beleid dat CRH Bouwmaterialen voert ten aanzien van health & safety, maatschappelijke verantwoordelijkheid en maatschappelijke betrokkenheid. Health & safety is een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering, bedoeld om iedereen in goede gezondheid te houden, op het werk én privé. Maar ook maatschappelijk wil het bedrijf blijk geven van betrokkenheid. “Wij willen graag iets betekenen voor de zachte kant van de samenleving,’’ zegt Stravers.

Daarom is CRH Bouwmaterialen nadrukkelijk aanwezig bij tal van maatschappelijke projecten. De onderneming zet zich met name in om voor mensen die aan kanker lijden gelukkiger en gezonder levensomstandigheden te scheppen. Dat is de belangrijkste pijler onder het sponsorbeleid, wat tot uitdrukking komt in de betrokkenheid bij Alpe d’HuZes, de RoPaRun en KiKa.

De onderneming staat niet alleen in de strijd tegen kanker maar heeft zich verzekerd van de steun van een groot aantal relaties. Met 73 vestigingen door heel Nederland voor professionals in de bouw beschikt CRH Bouwmaterialen over een groot landelijk netwerk. Dit netwerk wordt mede ingeschakeld om goede doelen te dienen.

Aan de balies van de deelnemende bedrijven staan collecteboxen. Daarnaast organiseert CRH Bouwmaterialen op acht locaties in Nederland spinning clinics onder leiding van Michael Boogerd. Het doel om twee ton binnen te halen is met nog bijna drie weken voor het startschot al voor driekwart gerealiseerd.

Ook met zijn de bedrijfsactiviteiten wil CRH bijdragen aan een gezondere wereld en werken aan een duurzame bouw.

Reageer op dit artikel