nieuws

Wienerberger rekent op krimp in Nederland

bouwbreed Premium

Wienerberger kijkt argwanend naar de politieke instabiliteit in Nederland. De fabrikant van bakstenen en leidingsystemen ziet voor de afzet van zijn producten de markt verder krimpen.

“In Nederland schijnen onze verwachtingen helaas in vervulling te gaan”, zegt bestuursvoorzitter Heimo Scheuch. “De heersende onzekerheid wordt door de actuele regeringscrisis verder versterkt. Voor 2012 is van een duidelijke afzwakking van de bouwactiviteiten uit te gaan.”

Wienerberger zag internationaal in het eerste kwartaal zijn omzet met 3 procent dalen tot 382,4 miljoen euro. Het aantal medewerkers daalde met een procent tot 12.744, waarvan ruim 4000 actief in het noordwesten van Europa, de regio waarin het concern Nederland heeft ingedeeld. In ons land bezit Wienerberger twintig fabrieken, vooral gericht op de productie van bakstenen en bestratingsmateriaal.

Reageer op dit artikel