nieuws

Welling Bouw Breda en Sensus maken doorstart

bouwbreed

Welling Bouw Breda en Sensus Wonen maken een doorstart. De voormalige dochterbedrijven van Welling Bouw en Vastgoed uit Didam gaan verder onder de vleugels van De Kok Bouwgroep.

Welling Bouw Breda gaat door onder de naam Bouwbedrijf Wierikx. Sensus Wonen gaat onder dezelfde

naam door in Oosterhout. De Kok neemt ongeveer de helft van de lopende opdrachten over. “Drie kleinere projecten en de bouw van het Nassaucollege in Breda”, zegt Rein Croonen, voormalig directeur van Welling Bouw Breda en Sensus. “Die laatste wordt ondergebracht bij De Kok Bouwgroep.” De Kok neemt de helft van de 63 werknemers van de bouwbedrijven over. “Nu nog iets minder, maar in de loop van de tijd verwachten we op de dertig uit te komen”, aldus Croonen. Een deel van de medewerkers is maandag weer aan de slag gegaan.

Volgens Croonen waren er meerdere bedrijven geïnteresseerd in overname van de twee bedrijven. “We waren een goed lopend bedrijf met een goed gevulde orderportefeuille. Dat is natuurlijk interessant. Ik ben echter zelf naar De Kok gegaan om te vragen of zij interesse hadden. Het is een bedrijf dat goed bij ons past. Omdat we ongeveer dezelfde klantenkring en specialisaties hebben, maar ook omdat we beide familiebedrijven zijn.”

De voormalig directeur verwacht dat de gedeelten van de twee voormalige Welling-bedrijven die De Kok overneemt goed zijn voor een omzet van zo’n zeven miljoen euro. “Het hangt er nog wel vanaf hoeveel van onze klanten met ons meegaan.” Wierikx en De Kok Bouwgroep zijn samen goed voor een omzet van circa 50 miljoen euro per jaar.

Welling en Sensus maakten deel uit van Welling Bouw en Vastgoed, dat twee weken geleden failliet verklaard werd. Het bedrijf, dat werkte vanuit Breda, Wijchen en Didam, was in 2010 nog goed voor een omzet van ruim 55 miljoen euro. Hoe het staat met de afwikkeling van de faillissementen van de andere Welling-onderdelen, wil Croonen niet kwijt.

Reageer op dit artikel