nieuws

‘We staan te trappelen om van start te gaan’

bouwbreed Premium

‘We staan te trappelen om van start te gaan’

De Roparun, de estafetteloop van 520 kilometer tussen Rotterdam en Parijs, wordt wel gekenschetst als een avontuur voor het leven. De sponsorloop, die een zwaar beroep doet op de conditie van de deelnemers, levert ieder jaar miljoenen euro’s op voor hulp aan kankerpatiënten.

Ook dit jaar kunnen tientallen instellingen en stichtingen, waarvan de activiteiten gerelateerd zijn aan kanker, financiële steun verwachten. ‘‘We staan te trappelen om van start te gaan,’’ meldt Joost van Kimmenaede, captain van team 180, de ploeg waarmee Van Wijnen Groep N.V. in de 21ste aflevering debuteert.

De Roparun van 2012 vindt plaats in het Pinksterweekend. Het startsein klinkt zaterdagmiddag 26 mei in het Parc la Courneuve van Parijs, twee dagen later finishen de hardlopers op de Coolsingel in Rotterdam. Het team van Van Wijnen bestaat uit acht hardlopers, die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer van de afstand voor hun rekening zullen nemen. Daarnaast gaan zestien begeleiders mee: chauffeurs, verzorgers, cateraars, navigators, fysiotherapeuten en een automonteur. Alle vestigingen van Van Wijnen leveren een of meer leden aan het team.

Als werkgever neemt Van Wijnen alle basiskosten voor zijn rekening, relaties sponsoren de prestaties van de lopers. Ieder teamlid heeft zijn eigen redenen om aan het evenement deel te nemen. De een doet het voor het avontuur, de ander om een bijdrage te kunnen leveren aan d e strijd tegen kanker.

De inschrijving voor de Roparun kwam tot stand op initiatief van een werknemer van Van Wijnen Zuid B.V. ‘‘Toen het idee opborrelde, hebben we het onmiddellijk opgepakt. Een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker is een goede manier om te laten zien dat we behalve een zakelijke kant, ook een menselijke kant hebben’’, vertelt Van Kimmenaede.

Die opvatting klinkt door in alle sponsoractiviteiten van het bedrijf. Van Wijnen stelt jaarlijks een geldbedrag beschikbaar voor een goed doel, dat in overleg met het personeel wordt gekozen. Een kunstenaar krijgt de opdracht een beeldje te vervaardigen dat het thema tot uitdrukking brengt en dat als relatiegeschenk wordt rondgezonden.

Eerdere donaties gingen naar de inrichting van een intensive care voor kinderen, de Stichting Gered Gereedschap, die gebruikt gereedschap inzamelt, herstelt en aan de Derde Wereld schenkt en de stichting Huntington, voor onderzoek naar een bijzondere erfelijke spierziekte.

Los van dit landelijke beleid zijn de individuele vestigingen grotendeels vrij hun eigen sponsorprioriteiten te stellen. Donaties in de regio zijn vaak gekoppeld aan sportverenigingen of sportieve activiteiten waar medewerkers bij betrokken zijn. De deelname aan de Roparun is een voorbeeld van een aanstekelijk regionaal initiatief dat bij alle vestigingen navolging kreeg.

Reageer op dit artikel