nieuws

VVD en PVV pleiten voor opheffen ProRail

bouwbreed

VVD en PVV willen ProRail opheffen. De taken van de spoorbeheerder kunnen prima bij Rijkswaterstaat worden ondergebracht, vinden de partijen. Een meerderheid van de Tweede Kamer is het er over eens dat de overheid directe zeggenschap moet krijgen over het beheer van het spoor. Partijen zijn ontevreden over het functioneren van ProRail. Over de oplossing […]

VVD en PVV willen ProRail opheffen. De taken van de spoorbeheerder kunnen prima bij Rijkswaterstaat worden ondergebracht, vinden de partijen. Een meerderheid van de Tweede Kamer is het er over eens dat de overheid directe zeggenschap moet krijgen over het beheer van het spoor. Partijen zijn ontevreden over het functioneren van ProRail. Over de oplossing lopen de meningen echter uiteen. De SP stelt voor om ProRail direct onder het ministerie van Infrastructuur en Milieu onder te brengen, iets wat ook reizigersorganisatie Rover wel ziet zitten. Vakbond CNV Vakmensen is voorstander van meer samenwerking tussen NS en de spoorbeheerder, onder een gezamenlijke directie. Eerder drong onder meer de ChristenUnie aan op opheffen van ProRail en oprichting van een staatsbedrijf voor beheer van de infrastructuur. De Tweede Kamer debateert volgende week over het beheer van het spoor.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels