nieuws

VNO-NCW bepleit snel sloopfonds kantoren

bouwbreed Premium

VNO-NCW wil dat het plan van het Bouwteam om een sloopfonds voor kantoren in te voeren, snel wordt uitgevoerd. Het grote probleem met leegstaande kantoren is momenteel dat er onvoldoende kan worden afgewaardeerd en er ook geen geld voor sloop is. Door instelling van een fonds waar onder meer ontwikkelaars van nieuwe kantoren een bijdrage […]

VNO-NCW wil dat het plan van het Bouwteam om een sloopfonds voor kantoren in te voeren, snel wordt uitgevoerd. Het grote probleem met leegstaande kantoren is momenteel dat er onvoldoende kan worden afgewaardeerd en er ook geen geld voor sloop is. Door instelling van een fonds waar onder meer ontwikkelaars van nieuwe kantoren een bijdrage in storten, kan de leegstaande prop uit de markt worden gehaald.

Daarmee wordt de vicieuze cirkel waar de bouw momenteel in verkeert mogelijk doorbrokenb. Daarom moet het plan nu snel worden uitgewerkt.

Reageer op dit artikel