nieuws

‘Vestia was een bankje’

bouwbreed Premium

‘Vestia was een bankje’

Vestia handelde in derivaten alsof het een winstcentrum betrof. De van fraude verdachte treasurer Marcel de V. speculeerde op een rentestijging.

Dat zegt interim-bestuurder Gerard Erents in een interview van Het Financieele Dagblad. “Vestia was een bankje. Alles was gericht om de rentelasten zo laag mogelijk te krijgen.” Marcel de V. ging heel ver om zijn doelen te bereiken. “Hij speculeerde erop dat de rente substantieel zou gaan stijgen. Toen het omgekeerde gebeurde, kreeg Vestia een gigantisch probleem.”

Volgens Erents hadden de commissarissen al na de plotselinge rentestijging in 2008 moeten ingrijpen. Toen moest Vestia al voor honderden miljoen euro’s bijstorten ten behoeve van de derivatencontracten.

Reageer op dit artikel