nieuws

Vestia betaalt banken voorlopig niet

bouwbreed

– Vestia hoeft voorlopig geen zogeheten marginbetalingen te doen aan de elf banken waarbij het derivatencontracten heeft afgesloten. Dat is de noodlijdende corporatie vandaag overeengekomen met de banken. De betalingen worden opgeschort zodat de partijen gesprekken kunnen voeren met het doel de langetermijn financiële stabiliteit van Vestia te herstellen. Vestia en de banken beogen de […]

– Vestia hoeft voorlopig geen zogeheten marginbetalingen te doen aan de elf banken waarbij het derivatencontracten heeft afgesloten. Dat is de noodlijdende corporatie vandaag overeengekomen met de banken. De betalingen worden opgeschort zodat de partijen gesprekken kunnen voeren met het doel de langetermijn financiële stabiliteit van Vestia te herstellen. Vestia en de banken beogen de komende tijd een stapsgewijze aanpak voor het afwikkelen van de derivatenposities overeen te komen. Eerder heeft Vestia al een deel van de derivatenportefeuille van de hand gedaan middels een lening van 1,7 miljard euro bij de Nederlandse waterschapsbank. De laatste weken is de rente weer gaan dalen, zodat Vestia weer marginbetalingen aan de banken moest doen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels