nieuws

Thyssen Krupp haalt 11,6 miljard aan orders binnen

bouwbreed

Thyssen Krupp haalt 11,6 miljard aan orders binnen

Thyssen Krupp heeft in het eerste kwartaal, op zijn voort te zetten activiteiten, voor 11,6 miljard euro aan nieuwe orders binnengehaald.

Vorig jaar moest het staalconcern met 268 miljoen euro minder genoegen nemen. Hoewel grondstoffen nog steeds een belangrijke pijler van het bedrijf zijn, zet de onderneming vooral in op uitbreiding van activiteiten waar technologie op de voorgrond staat. Voortdurend wordt het portfolio tegen het licht gehouden, aan- en verkoop van bedrijven volgen elkaar snel op.

Het saneringsprogramma van Thyssen Krupp zal in het huidige boekjaar (dat 1 oktober is begonnen) een besparing opleveren van 300 miljoen euro. De bezuinigingen zullen tot oktober nog eens 150 miljoen opleveren. De Europese staalbedrijven van Thyssen Krupp noteerden in de periode januari – maart 2990 miljoen euro aan nieuwe opdrachten. Een jaar eerder kwam nog 3721 miljoen in de boeken. De staalbedrijven in Amerika maakten een sprong voorwaarts van 268 naar 632 miljoen euro.

Reageer op dit artikel