nieuws

Strabag rekent op omzet 14,3 miljard

bouwbreed

Strabag rekent op omzet 14,3 miljard

Strabag heeft vorig jaar zijn bouwprestatie met 12 procent opgevoerd tot 14,3 miljard euro. Het vierde kwartaal kende een groei van 15 procent.

De Oostenrijks-Duitse bouwer, die vooral actief is in Midden- en Oost-Europa, verwacht dit jaar opnieuw uit te komen op een omzet van 14,3 miljard euro. Aan de ene kant zal het werk in Polen, waar richting het EK-voetbal een bouwgolf ontstond, afnemen. Aan de andere kant neemt de vraag uit Duitsland naar zowel gebouwen als ingenieursbouw duidelijk toe. Ook de behoefte aan spoorinfra vertoont een stijgende tendens. Bestuursvoorzitter Hans Peter Haselsteiner spreekt van een buitengewoon goed jaar 2011. Bouwconcern Strabag telt 76.900 medewerkers.

Reageer op dit artikel