nieuws

Stevigere controle op asbestverwijderaars

bouwbreed

Stevigere controle op asbestverwijderaars

De Inspectie SZW zet de komende jaren stevig in op de aanpak van misstanden in de asbestsector. De boetes gaan omhoog en er worden extra inspecteurs ingezet om te controleren of de regels voor asbestverwijdering worden nageleefd.

De komende jaren richten de controles zich onder meer op asbestverwijderaars die daarvoor een certificaat hebben. Op ruim de helft van de locaties waar de inspectie controleert, wordt niet veilig gewerkt. Vorig jaar kondigde de Arbeidsinspectie al aan aannemers en slopers die fout bezig zijn met asbest, steviger te gaan aanpakken. Begin dit jaar werden de boetes verdubbeld. De boete voor het verwijderen van asbest zonder certificaat is bijvoorbeeld gestegen van 1800 naar 3600 euro.

Reageer op dit artikel