nieuws

Stein legt bouw projecten stil

bouwbreed

De gemeente Stein heeft de bouw stilgelegd van twee appartementencomplexen van corporatie Maaskant Wonen in het Limburgse dorp omdat deze in strijd met de bouwvergunning zou hebben gehandeld.

Volgens de gemeente heeft de corporatie wijzigingen aangebracht in de constructie. Het gaat om de bouw van 64 deels levensloopbestendige appartementen aan de rand van het voormalige, afgebrande winkelcentrum van Stein. De nieuwbouw moet onderdak bieden aan de bewoners van de flat De Stevel, die door de brand enkele jaren geleden beschadigd raakte en moet worden gesloopt.

De corporatie ging ervan uit dat de wijzigingen in de bestaande vergunning pasten, maar de gemeente vindt van niet. “Het gaat om nogal belangrijke wijzigingen waarbij niet kan worden volstaan met de oude vergunning”, zei een woordvoerder van de gemeente vrijdag.

Wonen Maaskant heeft een nieuwe vergunning aangevraagd. Naar verwachting kan de corporatie over enkele weken met een nieuwe vergunning weer verder met de bouw.

Als gevolg van de bouwstop kunnen de appartementen niet in voorjaar en zomer van 2013 worden opgeleverd. Wat dat betekent voor de sloop van De Stevel is nog onduidelijk.

Bij Maaskant Wonen was vrijdag niemand bereikbaar wegens een bedrijfsuitstapje.

Reageer op dit artikel