nieuws

Stationsgebied Beek krijgt facelift

bouwbreed

De Limburgse gemeenten Stein en Beek gaan de stationsomgeving van Beek-Elsloo aanpakken. Totale kosten: bijna 7 miljoen euro. Het station ligt langs de A2 en de A76 en is een populaire opstapplek voor werknemers van industrieterrein Chemelot. Het aantal opstappers stijgt de komende jaren fors, verwacht ProRail. Beide betrokken gemeenten maakten samen met NS, ProRail, […]

De Limburgse gemeenten Stein en Beek gaan de stationsomgeving van Beek-Elsloo aanpakken. Totale kosten: bijna 7 miljoen euro.

Het station ligt langs de A2 en de A76 en is een populaire opstapplek voor werknemers van industrieterrein Chemelot. Het aantal opstappers stijgt de komende jaren fors, verwacht ProRail.

Beide betrokken gemeenten maakten samen met NS, ProRail, de provincie Limburg en Veolia een masterplan. Het plan behelst onder meer de sanering van twee goederensporen, de verbouwing van een spoorwegovergang, een tweede weg naar het station, nieuwe parkeerplaatsen, een bushalte en een nieuw fietspad.

Reageer op dit artikel