nieuws

Staalproductie stijgt 4,5 procent

bouwbreed

De Wereld Staal Associatie verwacht dat de wereldstaalproductie volgend jaar met 4,5 procent zal toenemen tot 1485,7 ton. Dit jaar wordt de groei op 3,6 procent geraamd.

Van alle belangrijke staalregio’s kampt alleen de Europese Unie dit jaar met krimp. Op de 5,4 procent groei van 2011 volgt dit jaar een afname van 1,2 procent tot 150,9 miljoen ton. In 2013 volgt een herstel van 3,3 procent.

In China neemt komende jaren de staalproductie niet meer zo onstuimig toe als eerder deze eeuw. Zowel voor dit jaar als 2013 schat de WSA de groei op 4 procent. In 2013 duikt China daardoor een half procent onder het gemiddelde groeicijfer in de wereld.

Opvallende stijgingen vallen waar te nemen in Afrika (23 procent in twee jaar).

Reageer op dit artikel