nieuws

Snelle toename van energiecoöperaties

bouwbreed

Het aantal door particulieren opgerichte energiecoöperaties is in Duitsland binnen drie jaar verviervoudigd tot zeshonderd.

De initiatieven spelen in op de snel groeiende vraag naar groene energie, sinds Duitsland zich afgekeerd heeft van de kerncentrales. De coöperaties geven de aanzet tot vooral kleinere installaties met een prestatie tot 500 kilowatt. Gemiddeld steken de aandeelhouders 5000 euro in hun groene energiebedrijf. Van de coöperaties richt 43 procent zich op de productie van zonne-energie. Bio-energie, wind en waterkracht zijn elk met 19 procent vertegenwoordigd. Het Duitse ministerie van milieu signaleert dat steeds meer coöperaties zich verbreden van louter productie naar mogelijkheden van verkoop van de groene stroom.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels