nieuws

Schipper Kozij nen houdt Ruiter Dakkapellen overeind door

bouwbreed

Schipper Kozijnen is de drijvende kracht achter de recente doorstart van Ruiter Dakkapellen. Een overname van de dakkapellenproducent uit Ursem door de kozijnenfabrikant zit evenwel niet in het vat.

“We gaan geen dakkapellenfabriek beginnen”, benadrukt directeur Jos Schipper van Schipper Kozijnen. “Wel gaan we de samenwerking aan met Ruiter Dakkapellen. Ik zie op dat vlak genoeg kansen.”

Beide bedrijven leveren nagenoeg aan dezelfde klanten en kunnen dus van elkaar profiteren. “Wij hebben zeker in deze tijd van crisis natuurlijk baat bij leads ”, aldus Schipper, die denkt dat de ondernemingen ook gebruik kunnen maken van elkaars showrooms en zo kosten kunnen besparen. “Waarom zou je er in een bepaalde regio twee van hebben?”

Ruiter Dakkapellen werd begin deze maand failliet verklaard nadat het door de teruglopende bouwvolumes in financiële problemen was geraakt. Onlangs werd bekend dat het bedrijf uit Ursem met hulp van zakenpartners een doorstart maakt met ongeveer de helft van het personeel. Een van die zakenpartners is dus Schipper.

“Ja, we hebben geld gestoken in Ruiter Dakkapellen”, bekent Schipper, “Maar alleen in de overtuiging dat we de zaak overeind kunnen houden. Nee, we nemen Ruiter Dakkapellen niet over. We hebben een lening verstrekt. Feitelijk fungeren we in deze dus als bank.”

De – beperkte – activiteiten van Ruiter Dakkapellen op de kozijnenmarkt worden overgeheveld naar Schipper. Verder is afgesproken dat de dakkappellenproducent net als Schipper gebruik gaat maken van de ‘dovenfabriek’ De Verbinding, die alleen dove werknemers heeft.

FNV Bouw juicht de doorstart toe, maar is kritisch over het plan van Ruiter Dakkapellen om de helft van de 91 oud-werknemers alleen als uitzendkrachten terug te laten keren.

“Het is een opvallende u-bocht die Ruiter hier maakt”, zegt vakbondsbestuurder Ben Bleumer. Hij heeft de curator inmiddels om opheldering gevraagd.

Reageer op dit artikel