nieuws

Schildersbedrijven zoeken personeel

bouwbreed Premium

De schildersbranche kan wel wat extra jonge aanwas gebruiken. Dat stelt Savantis. Dit “kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de sectoren schilderen en onderhoud” liet de behoefte aan instroom in het bedrijfsleven onderzoeken. De conclusie is dat dit jaar behoefte bestaat aan minimaal 600 nieuwe schilders. Wellicht nog wat meer. Zij moeten hun vak verstaan en zodoende […]

De schildersbranche kan wel wat extra jonge aanwas gebruiken. Dat stelt Savantis. Dit “kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de sectoren schilderen en onderhoud” liet de behoefte aan instroom in het bedrijfsleven onderzoeken. De conclusie is dat dit jaar behoefte bestaat aan minimaal 600 nieuwe schilders. Wellicht nog wat meer. Zij moeten hun vak verstaan en zodoende gekwalificeerd zijn op bbl-niveau twee. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 550 bedrijven plus nog 250 werknemers die de sector hebben verlaten, al dan niet vrijwillig. Een aanzienlijk deel blijkt op dit moment weer in de sector aan het werk. Als zelfstandigen zonder personeel, als uitzendkracht of opnieuw in loondienst. Bijna een derde bleek nog op zoek naar een nieuwe baan in de schildersbranche.

Reageer op dit artikel