nieuws

Sanderink loodst Oranjewoud in stichting

bouwbreed

Sanderink loodst Oranjewoud in stichting

Twentenaar Gerard Sanderink (63) brengt bij zijn overlijden eigendom en bestuur van Oranjewoud en Centric onder in twee aparte stichtingen.

De directeur-eigenaar geeft bij beide bedrijven leiding aan bijna 15.000 medewerkers. Sanderink verzekert in dagblad TC Tubantia topfit te zijn en zegt voorlopig nog niet te denken aan stoppen. De ingenieur is ongetrouwd en wil voor het geval hem iets overkomt de bedrijven goed achterlaten.

Het uit te keren dividend zal ten goede komen aan de opleiding van talentvolle jonge technici. Sanderink is volledig eigenaar van automatiseringsbedrijf Centric en bezit 93,44 procent van de aandeel Oranjewoud NV. Daartoe behoren de bouwer Strukton, ingenieursbureau Oranjewoud en de groep Antea.

Reageer op dit artikel