nieuws

Salaris bouwdirecteuren stijgt ruim 4 procent

bouwbreed Premium

Salaris bouwdirecteuren stijgt ruim 4 procent

Directeuren van bouwbedrijven zijn vorig jaar gemiddeld 4,2 procent meer salaris gaan verdienen. Uitvoerders leverden 0,2 procent van hun inkomen in. De loonstijging bij ontwerpers en architecten bleef achter bij de inflatie.

Dit blijkt uit de resultaten van een enquête door Cobouw en bureau Berenschot. Het is voor het tweede opeenvolgende jaar dat Dagblad Cobouw en Berenschot deze salarisenquête hebben uitgevoerd. De online vragenlijst werd ingevuld door 641 respondenten uit alle geledingen van de sector.

Directieleden kwamen in 2011 uit op een gemiddeld jaarinkomen van 119.000 euro. De gemiddelde leeftijd van de directeuren die de vragenlijst hebben ingevuld, is 62 jaar. Bedrijfsleiders verdienen ruim 40.000 euro minder dan hun directeuren, maar zijn gemiddeld ook bijna twintig jaar jonger. Volgens de door henzelf aangeleverde cijfers, komen bedrijfsleiders uit op een gemiddeld jaarinkomen van 77.600 euro.

Lees hier alle artikelen uit de salarisbijlage van Cobouw!

Reputatie werkgever steeds belangrijker

Fors investeren in eigen medewerkers

Pas op de plaats geldt niet voor de top

Corporatie geen logge organisatie

Aanwezigheid is geen maatstaf

Reageer op dit artikel