nieuws

Recordpoging toplaag sportveld renoveren

bouwbreed

Recordpoging toplaag sportveld renoveren

Tien Nederlandse bedrijven proberen in Amsterdam een ‘wereldrecord’ toplaag renoveren van een sportveld te vestigen. Dat doen zij morgen tijdens de Demodag Sportvelden.

De gemeente heeft een veld op Sportpark Middenmeer beschikbaar gesteld. Niet alleen snelheid van werken, maar juist het leveren van kwaliteit onder tijdsdruk vormt de uitdaging. Initiatiefnemer Hein van Iersel, hoofredacteur van vakblad Fieldmanager: “Op het veld wordt de graszode volledig gestript, daarna gaan de bedrijven het veld bewerken met een recyclingdresser en een topdresser. Vervolgens wordt het veld gesleept, vindt een bemesting plaats en wordt het veld doorgezaaid.”

Lees meer over de Demodag Sportvelden

Reageer op dit artikel