nieuws

Problemen dreigen voor waterschappen

bouwbreed

Minister Spies hoopt dat de Tweede Kamer besluit snel het wetsvoorstel indirecte waterschapsverkiezingen te behandelen. Gebeurt dat niet, dan dreigen problemen, schrijft de bewindsvrouw aan de Kamer. In het wetsvoorstel is geregeld dat de verkiezingen voor de waterschapsbesturen worden verschoven naar uiterlijk zes maanden na de komende gemeenteraadsverkiezingen. Nu zouden rechtstreekse verkiezingen in november dit […]

Minister Spies hoopt dat de Tweede Kamer besluit snel het wetsvoorstel indirecte waterschapsverkiezingen te behandelen. Gebeurt dat niet, dan dreigen problemen, schrijft de bewindsvrouw aan de Kamer.

In het wetsvoorstel is geregeld dat de verkiezingen voor de waterschapsbesturen worden verschoven naar uiterlijk zes maanden na de komende gemeenteraadsverkiezingen. Nu zouden rechtstreekse verkiezingen in november dit jaar gehouden moeten worden, hetgeen niet haalbaar is. Als het wetsvoorstel niet behandeld wordt, zitten de waterschappen vanaf januari 2013 zonder bestuur.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels