nieuws

Prefab Heijmans naar Bitter Beton-Systeme

bouwbreed

Heijmans verkoopt zijn prefabactiviteiten aan het Duitse Bitter Beton-Systeme. Dat heeft het bouwconcern gisteren bekendgemaakt. Een overnamesom is niet naar buiten gebracht. Heijmans gaat ervan uit dat de verkoop zal leiden tot “een beperkt negatief transactieresultaat”. Vanwege verliezen bij de prefabactiviteiten schrapte de bouwer eind vorig jaar zestig van de honderd arbeidsplaatsen bij Bestcon. Daarbij […]

Heijmans verkoopt zijn prefabactiviteiten aan het Duitse Bitter Beton-Systeme. Dat heeft het bouwconcern gisteren bekendgemaakt. Een overnamesom is niet naar buiten gebracht. Heijmans gaat ervan uit dat de verkoop zal leiden tot “een beperkt negatief transactieresultaat”.

Vanwege verliezen bij de prefabactiviteiten schrapte de bouwer eind vorig jaar zestig van de honderd arbeidsplaatsen bij Bestcon. Daarbij werd de dochter omgevormd tot een interne productiefaciliteit.

Bitter Beton heeft aangegeven dat de productie in Best zal worden voortgezet. Afgesproken is verder dat Heijmans een meerjarige samenwerking aangaat met de Duitse producent van prefab betonelementen.

Reageer op dit artikel