nieuws

Oplopend pessimisme metaalgroothandel

bouwbreed Premium

‑ In de metaalgroothandel neemt het pessimisme toe. Gaf de barometer van de Staalfederatie in maart nog 42,6 aan, in april daalde het niveau tot 39,3. De bewerkingen in de metaalgroothandel ontwikkelen zich duidelijk in neergaande lijn. In de branche komen steeds minder nieuwe orders binnen. De levertijden van de leveranciers – een teken aan […]

‑ In de metaalgroothandel neemt het pessimisme toe. Gaf de barometer van de Staalfederatie in maart nog 42,6 aan, in april daalde het niveau tot 39,3.

De bewerkingen in de metaalgroothandel ontwikkelen zich duidelijk in neergaande lijn. In de branche komen steeds minder nieuwe orders binnen. De levertijden van de leveranciers – een teken aan de wand – nemen sterk af. Ook verminderen de voorraden. Hoewel de stemming slecht is, verbeterde het oordeel over de werkgelegenheid licht.

De Staalfederatie stelt vast dat het bewerkingsniveau in de groothandel veel minder goed is dan in de industrie. Ook neemt het orderniveau sterker af. Terwijl in de handel de werkgelegenheid afneemt, breidt de industrie uit.

Reageer op dit artikel