nieuws

Nieuwe veerstoep Lexkesveer

bouwbreed Premium

Sinds april werkt Van den Biggelaar Aannemingsbedrijf aan de vervanging van de noordelijke veerstoep van het Lexkesveer over de Rijn bij Wageningen.

De beide veerstoepen aan het Lexkesveer vertoonden flinke schade. Met name aan de Wageningse kant ontstonden gaten in de betonplaten. Reparatie was niet meer mogelijk. De oude stoep is helemaal verwijderd, waarna damwanden zijn geslagen. Van den Biggelaar heeft wapening geplaatst en stort daar nu beton in. Daarop komt een dilatatie en wordt weer gewapend en gevoegd. De betonlaag wordt 30 centimeter dik, inclusief werkvloer. De oppervlakte is 50 meter bij gemiddeld 13 meter. Het werk aan de veerstoep duurt ongeveer drie maanden. Omdat de pont blijft varen, heeft Van den Biggelaar een tijdelijke aanmering van brugdelen gelegd.

Reageer op dit artikel