nieuws

Nieuwe serie vinylbanen voor zorg en winkels

bouwbreed

Tarkett introduceert zijn utiliteitsvinyl Acczent Excellence 70. De leverancier adviseert deze serie vinylbanen voor onder meer de zorg, het onderwijs en winkels.

In de c atalogus staan uiteenlopende houtdecoren in verschillende lengtes en breedtes. De vloerafwerking komt ook in 23 unikleuren. Voor het leggen biedt Tarkett zijn ondervloer Tarkolay aan en nevellijm. Vloeren kunnen daarmee ‘opneembaar’ worden gelegd. Na gebruik kunnen de vloeren terug naar de fabriek om te worden herverwerkt. Acczent Excellence 70 is daarmee volgens Tarkett een alternatief voor volledig verlijmde linoleumvloeren die niet meer kunnen worden herverwerkt. De variant Ruby is bacterie- en schimmelwerend en antislip gemaakt.

De versie Topaz is 2,5 millimeter dik en dempt geluid.

Het nieuwe utiliteitsvinyl stoot volgens de leverancier per vierkante meter minder dan 100 microgram vluchtige organische stoffen uit. In de woorden van Tarkett is dat tien keer minder dan wat Brussel toestaat. Het materiaal hoeft ook niet in de was te worden gezet.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels